Ta strona korzysta z plików Cookies. Zasady ich wykorzystania są opisane w naszej Polityce prywatności. W każdej chwili możesz wyłączyć Cookies w przeglądarce.
I tak powinno być. My pod przedszkolu również staramy się coś tam dodawać od siebie po angielsku, chociaż nasze dziecko ma Sowie go wystarczająco i po prostu widać, że się odpowiednio rozwija
Bo tutaj nie ma co, do kogoś mieć. W publicznych przedszkolach dzieci mają tych zajęć językowych strasznie mało, tak więc trudno oczekiwać, że im będą zaprzątały głowę i będą tego efekty. W przedszkolach językowych to już wyraża się w godzinach dziennie, tak więc kontakt z językiem cały czas jest.
Zajęcia z języka to teraz norma w każdym przedszkolu. Oczywiście, że w językowym będzie większa liczba godzin przeznaczona na naukę, niemniej moim zdaniem wiek przedszkolny to właściwy wiek na pierwszą styczność dziecka z językiem. Wbrew pozorom umysł dziecka w tym okresie jest bardzo chłonny i zapamięta część rzeczy, przez co będzie mu później łatwiej, gdy pójdzie do szkoły. Znam to, bo sama tak miałam, choć chodziłam do przedszkola w czasach, gdy popularniejszy był niemiecki, toteż zapoznawałam się z niemieckim w przedszkolu. Dlatego mam tak długi staż nauki tego języka Im wcześniej dziecko będzie spotykać się z językiem obcym, tym będzie mu łatwiej w przyszłości.