Ta strona korzysta z plików Cookies. Zasady ich wykorzystania są opisane w naszej Polityce prywatności. W każdej chwili możesz wyłączyć Cookies w przeglądarce.
Ja kiedys na weselu jadlam zupe-krem z brokul z platkami migdalowymi,mi akurat baardzo smakowalo i robie po swojemu ,najpierw wywar jak na rosol (wszystkie zupy robie na wywarze z rosolu,poprosru bardziej mi smakuje)gotuje w wywarze brokuly ,potem blenderem miksuje na ciapke ,oczywiscie przyprawic ,na talerz i na gore posypac platkami migdalow i konsumowac. Dobre i zdrowe
Pyszny jest także krem z porów. W rosole gotujemy pokrojone w plastry pory (plaster 2-3 cm, nie więcej, bo potem w blender się zaplątuje ), do tego dodajemy dwa duże ziemniaki w kostkę i jedną dużą cebulę, także pokrojoną w kostkę. Jak wszystko będzie miękkie to dodajemy dużą łyżkę masła, trochę śmietanki 30% i blenderujemy. Do tego super smakuje groszek ptysiowy z Lidla lub samodzielnie przygotowane grzanki.