Ta strona korzysta z plików Cookies. Zasady ich wykorzystania są opisane w naszej Polityce prywatności. W każdej chwili możesz wyłączyć Cookies w przeglądarce.
Zastanawiam się nad rozpoczęciem terapii indywidualnej w Warszawie, ale jest tyle miejsc, że nie wiem, czym się kierować. Szukam czegoś bez zadęcia, gdzie można normalnie pogadać, a nie czuć się jak na egzaminie. Czy ktoś może coś podpowiedzieć?
Znam ten chaos przy szukaniu – człowiek chce po prostu znaleźć kogoś, z kim da się pogadać, a nie przebijać się przez dziesiątki ofert. Ja trafiłem na takie miejsce: https://osrodek-centrum.pl/kontakt-warszawa/. Można się tam odezwać i zapytać o dostępność, nikt nie ciśnie, że trzeba się od razu zapisać. To, co mi się podobało, to że nie ma tam takiej „gabinetowej” sztywności. Rozmowy są bardziej jak spotkania, a nie przesłuchania. Tematy można poruszać po swojemu, nikt nie prowadzi Cię za rękę, tylko raczej towarzyszy. A jak masz jakiś trudniejszy dzień, to też jest ok – nie trzeba się silić na nic. Dla mnie ważne było też to, że można dopasować terminy i że wszystko odbywa się w jednym miejscu, a nie w różnych filiach. Jak dla mnie – warto rozważyć.