Strona 3 z 5

Re: szpinak w różnych postaciach

PostNapisane: 21 lip 2014, o 10:01
przez len83
Paula198808 napisał(a):skladniki:
opakowanie szpinaku
2 zabki czosnku
kawalek maselka
opakowanie serka fety
duza cebula
przyprawa curry,sol,pieprz
makaron wstazki najlepiej
podwojna piers z kurczak

Podsmazyc na maselku przecisniety przez praske czosnek i cebule
dodac szpinak i podsmazyc by woda odparowala
rozdrobnic fete i dobrze wymieszac ze szpinakiem-moze byc taka masa szpinakowo fetowa :P
w osobnym garnuszku podsmazyc piers przyprwaiona sola i pieprzem i dodac do szpinaku i przyprawic wszystko curry wg uznania pieprzem i sola i dodac ugotowany makaron i wymieszac :)
mmmm...pychaaaaa..

smacznego


musze dzisiaj wyprobowac!!!

Re: szpinak w różnych postaciach

PostNapisane: 27 lip 2014, o 15:19
przez nastka-81
ostatnio odkryłam jajecznicę ze szpinakiem. Moja córcia nią się zajada.

Re: szpinak w różnych postaciach

PostNapisane: 6 paź 2014, o 15:27
przez gosiapasek
proponuję szpinak podsmażony na masełku, z 2 ząbkami czosnku. Kiedy woda odparuje dodaję pokrojoną w kostkę fetę, kukurydzę i doprawiam solą i pieprzem do smaku. Opcjonalnie można dodać też drobno pokrojoną piers z kurczaka :)

Re: szpinak w różnych postaciach

PostNapisane: 20 paź 2014, o 10:06
przez nanna
Ja często robię na szybko potrawkę - ryż+szpinak+inne warzywa. Do tego dodaję mięsko (najczęściej wołowe mielone) - zdrowo i pysznie;P

Re: szpinak w różnych postaciach

PostNapisane: 19 gru 2014, o 23:05
przez Larysa2425
Uwielbiam szpinak w cieście francuskim. Najlepiej z dodatkiem sera feta i wędzonego łososia. Odrobina czosnku i przyprawy, a pyszne danie gwarantowane.

Re: szpinak w różnych postaciach

PostNapisane: 5 sty 2015, o 12:55
przez MRTORY97
Można ze szpinaku mrożonego na przykład zrobić lasagne ze szpinakiem, mniej więcej jak w tym przepisie, tylko że świeży szpinak zastępujesz mrożonym. Najlepiej go wcześniej trochę rozmrozić i odcisnąć wodę, nadmiar wody można też odparować dusząc szpinak na dużym ogniu.

Re: szpinak w różnych postaciach

PostNapisane: 28 kwi 2015, o 09:06
przez Majunia
Mój szpinak to cebulka, czosnek, szpinak i kurczak + śmietana. Zawsze podaję go z moim ulubionym makaronem świderki http://www.pudliszki.pl/produkty/makaro ... durum-500g . Według mnie świderki najbardziej nadają się do szpinaku.

Re: szpinak w różnych postaciach

PostNapisane: 2 mar 2016, o 12:51
przez aniakater
anusia-67 napisał(a):Ja lubię od czasu do czasu zrobić sobie makaron ze szpinakiem i kurczakiem :)


Też często robię taki makaron. Dodaję tylko do niego fety - to szybkie i sycące danie.

Re: szpinak w różnych postaciach

PostNapisane: 22 mar 2016, o 14:21
przez aniakater
Ja robiłam ostatnio roladkę z kurczaka ze szpinakiem i fetą. W planach mam też szpinakową lasagne.

Re: szpinak w różnych postaciach

PostNapisane: 5 kwi 2016, o 10:06
przez polla
Ja uwielbiam naleśniki ze szpinakiem. Lubię szpinak i w liściach i rozdrobniony, jest mi to bez różnicy. Dodaję do niego cebulkę drobno posiekaną bądź ząbek czosnku, żółty ser, pieprz, sól i koniecznie gałkę muszkatołową. Zawijam i zapiekam je w piekarniku. Podaję z pomidorem, pychota.