Aby przygotować przepis: W dużej misce zmieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól i gałkę muszkatołową. W innej misce ubić jajka, a następnie dodać do nich, szybko mieszając z trzepaczką, mleko i ekstrakt waniliowy. Na średnim ogniu stopić masło na dużej żeliwnej patelni lub kratce. Ubijając, wsypać masło do mieszanki mlecznej. Dodać składniki płynne do suchych składników. Ubijać, aż ciasto uzyska gęstą konsystencję, ale nie dłużej. Na patelni ustawionej na średnim ogniu wlać około 1/4 łyżki ciasta na 2 lub 3 naleśniki, upewniając się, że są one równomiernie rozłożone. Smażyć do momentu, aż na powierzchni pojawią się pęcherzyki, a dno będzie złotobrązowe (około 2 minut). Podczas smażenia mają czas na zabawę z
https://betamocasino-online.com, a co najważniejsze nie rozpraszajcie się zbyt długo)) Następnie obrócić łopatką i gotować jeszcze przez około 1 minutę na drugiej stronie. Podawać natychmiast lub położyć na półmisku i przykryć folią, aby pankakes nie ostygły tak szybko. Zrób to samo z pozostałym ciastem, dodając olej do patelni w razie potrzeby. Naleśniki z polewą: gdy na powierzchni pojawią się bąbelki, posypać je plasterkami lub kostkami owoców, kawałkami czekolady, orzechami itp. Odwróć się łopatką i smaż jeszcze przez 1 minutę, uważając, aby się nie przypalić.